Wat was je doel toen je begon met stand-up en in hoeverre heb je dat behaald?
Mijn doen was er volledig van te kunnen leven en dat lukt al meer dan 10 jaar. Jeej! Mijn doel was overigens aanvankelijk om te kunnen leven van muziek, maar dat lukte pas toen ik er ook grapjes bij ging maken.

Wanneer was je eerste keer op het podium?
Als zanger van de band Mental Orgasm tijdens de middelbare school, ik zal 16 of 17 zijn geweest… Mijn eerste keer op het podium met de intentie grappig te zijn was tijdens de Griffioen Spelen 2000, een cabaretwedstrijd in Amstelveen, die ik vervolgens won (het algeheel niveau was overigens niet heel hoog ). Mijn eerste 8 minuten was overigens gelijk 25 minuten, want zo lang moest je hier spelen.

Wat was je eerste grap op het podium?
Ik kwam op met een trompet en blies daar een hele valse noot op. Compleet met weirde zonnebril en schreeuwerig Hawaiian shirt. Ik deed vervolgens nog meer dingen die ik nu iedereen zou afraden…

Wat is je hoogtepunt qua comedy?
Dat moet toch wel spelen op Lowlands zijn geweest. In de Juliet voor 1400 man. En dan ook nog het dak eraf spelen; daar heb ik me nog beduidend langer goed over gevoeld dan de 11 O’Clock Rule toestaat.

Iedere comedian gaat soms heel goed maar soms ook totaal niet. Vertel over de eerste keer dat je dood ging.
Ik denk dat de eerste keer dat ik doodging die keer was dat ik van tevoren dacht: ’o, dit wordt een makkie’ en dat ik ook totaal niet zenuwachtig was. Het optreden ging belabberd, stilte op stilte. Geen makkie

De versterker van Roel goes up to eleven

Toen kon ik dat nog niet, me relaxed voelen én goed spelen. Nu gaat me dat voortreffelijk af trouwens…

Heb je nog meer creatieve uitingen naast stand-up comedy?
Ik heb graag veel gitaren.

Wie is je grootste voorbeeld en waarom?
Mijn grootste idool in stand-up comedy is Steven Wright; niet echt een voorbeeld want hij is een pure oneliner komiek en ik werk met anekdotes en liedjes, maar ik geniet wel extreem van zijn werk. Denk dat wat we overeenkomstig hebben een soort relaxte stijl is…

Welke tip zou je willen meegeven aan beginnende comedians?
Spelen, spelen, spelen, schaven, schaven, schaven, spelen, spelen, spelen, en geniet ervan!