Wat was je doel toen je begon met standup en in hoeverre heb je dat behaald?

Ik denk dat je doel met standup altijd in de basis moet zijn om mensen te laten lachen. Daarnaast blijft je doel denk ik verschuiven; op dit moment is mijn doel om de dingen die ik belangrijk vindt over het voetlicht te brengen, maar dan grappig.

Wanneer was je eerste keer op het podium?

November jaren geleden in een gay- en transfriendly karaokebar waar ik werkte, in Wellington.

Wat was je eerste grap op het podium?

Duits en Nederlands zijn de enige talen met een woord voor leedvermaak; Duits heeft als enige taal ook nog een woord voor wanneer leedvermaak uit de hand loopt. (of iets dergelijks)

Wat is je hoogtepunt qua comedy?

Ik ben in Nijmegen herkend als comedian…..in de Hunkemoller.

Iedere comedian gaat soms heel goed maar soms ook totaal niet. Vertel over de eerste keer dat je dood ging. 

Eerste keer in het Engels doodgaan is elders op de site te vinden (“doodgaan voor beginners” red.). De eerste keer in het Nederlands was 8 minuten totale stilte tijdens een talentspot in de boiler room in Eindhoven in een enorme goede line-up (Wilko Terwijn, Stefan Pop, Harry Glotzbach en Edo Berger). Twee jaar later heb ik er leuk gemc’d trouwens, misschien was dat wel mijn hoogtepunt, eindelijk de draak in zijn snuit uitgelachen.

Heb je nog meer creatieve uitingen naast standup comedy?

Tekenen, schilderen, airbrushen, platte petten en kleding naaien….basically dingen maken.

Wie is je grootste voorbeeld en waarom?

Mijn zoontjes. Die gasten hebben lak aan alles joh. Ergens in de loop van ouder worden, verliezen we die onschuld en soort van bravoure die je op een podium wel een beetje nodig hebt denk ik.

Welke tip zou je willen meegeven aan beginnende comedians?

Veel grappen schrijven. Beethoven schreef meer dan 600 muziekstukken, we kennen er een paar, omdat die echt goed zijn. Veel produceren en veel spelen; als je eenmaal comfortabel op een podium bent en een grap kunt schrijven en uitspelen, dan eens gaan nadenken waar je wel en niet wilt spelen; dan voorkom je dat je in Oss tussen een peukenautomaat en een gokkast staat en er tijdens je set iemand uit de keuken even bitterballen komt halen uit de kast 40cm achter je. Ik ben niet zo’n voorstander van zomaar overal gaan spelen; sommige plekken zijn gewoon kut en ongeschikt voor comedy. Als je goed bent kom je vanzelf op de betere plekken, omdat de betere organisatoren het in je zien. Als je na een jaar niet op die leuke plekken staat; bedenk je of dit echt wat voor jou is…